DR. ANTAL GÉZA    (1951-2023)

Intézményünk megálmodója és alapítója

Dr. Antal Gézát mindenki egy életvidám, pajkos játékossággal és kifogyhatatlan energiákkal rendelkező embernek ismerte. Szerette a jó történeteket és a jó beszélgetéseket. Ennek ellenére megmagyarázhatatlan nyugalom vette körül. Olyan tekintély áradt belőle, ami nem tanulható.

Egész életében az igazságosság és a segíteni akarás szándéka vezérelte. Fontos tulajdonsága a végtelenül egyenes és tisztességes személyisége. Mindnyájan sokat tanultunk tőle emberségről, figyelmességről, segítőkészségről.

Gézát sohasem hagyta el legendás küzdőképessége. Nagyon tudott küzdeni a családjáért, a barátaiért, a páciensekért és önmagáért is.

A betegség mégis elhatalmasodott, már nem lehetett őt itt tartani. Biztos, hogy ezt ő jobban látta nálunk, hiszen mindig képes volt egy lépéssel mások előtt járni, egy gondolattal mindenkit megelőzni.

Bár az utolsó csatát elvesztette, a háborút az élettel mégis megnyerte, mert Dr. Antal Géza tartalmas és kitűnő életet élt.

NYOMOT HAGYOTT MAGA UTÁN.

1951. február 15-én született Budapesten.
Édesanyja háztartásbeli, Édesapja jogász volt.
Budapesten és Székesfehérváron élt.
Iskoláit Székesfehérváron végezte.

Első munkahelye a Székesfehérvári Szent György kórház volt, ahol beteghordó és műtőssegédként dolgozott. Mindig hangoztatta és nem szégyellte hogy a ranglétra aljáról indult és fokozatosan küzdötte fel magát.
Ezután a Székesfehérvári Fogtechnikai Vállalatnál helyezkedett el, ahol az évek múltán igazgatói állást töltött be. Közben megnősült és megszületett Renáta lánya, akire nagyon büszke volt.
Következő munkahelye a Bicskei Szociális Otthon volt. Itt igazgatóhelyettesi és mentálhigiénés posztot töltött be. Szerették betegei.

Közben elvégezte Budapesten az Orvostovábbképző Egyetem Egészségügyi Főiskolai Kar intézetvezető szakát.
Mindig is szerette Balatonfüredet. Gyermekkori álma teljesült, amikor 1993-ban az NN Biztosító balatonfüredi iroda igazgatójának kinevezték.

Ebben az évben ismerte meg jelenlegi feleségét Marcsit, akivel 1995. május 27-én kötöttek házasságot.
Büszkén vallotta magát Balatonfüredi polgárnak, még a családját édesanyját, lányát és testvérét is maga köré gyűjtötte.

A Pécsi Tudományegyetemen folytatta tanulmányait, ahol ledoktorált.
A Magyar Tudományos Akadémia köztestületi tagja volt.
Betegjogi képviselőként tevékenykedett egészen nyugdíjazásáig.
Ez idő alatt létrehozta a NaturMed Egészségügyi Centrumot Balatonfüreden, amely élete fő műve volt.

Több könyv, szakkönyv megírásában is részt vállalt. Konferenciákat szervezett és konferenciákon adott elő. Remek szervező volt, jó előadó és nagyon szeretett tanítani. Tagja volt a Mofettával és Széndioxiddal Gyógyítók Nemzetközi Egyesületének, ahol alelnöki posztot töltött be. Egyáltalán nem kegyes túlzás, hogy amihez hozzáfogott, azt roppant alapossággal, maximalizmusra törekvéssel, mégis szakmai alázattal csinálta.
Szívügyének tekintette az egészségügyi szakdolgozók tanítását, melyet a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi kar oktatójaként betegsége kezdetéig művelt. Tanárként arra törekedett, hogy minél magasabb színvonalú teljesítményt nyújtson az oktatás terén. Szerették diákjai, legendásak voltak az előadásai. Nehezen fogadta el, hogy betegsége nem engedte tovább folytatni ezt a tevékenységét.

Sokoldalú emberként ismerték, mégis leginkább szerető férj, apa, társ és barát volt.

2023. szeptember 16-án kísértük utolsó útjára és vettünk végső búcsút tőle a balatonfüredi Köztemetőben.

In memoriam…

Nem múlnak el, kik szívünkben élnek,
Hiába szállnak árnyak, álmok, évek.
Ők itt maradnak bennünk csöndesen még,
Hiszen hazánk nekünk a végtelenség.

Emlékük, mint a lámpafény az estben,
kitündököl és ragyog egyre szebben
És melegít, mint kandalló a télben,
Derűs szelíden és örök fehéren.

Szemünkben tükröződik tekintetük még
S a boldog órák drága, tiszta üdvét
Fölissza lelkünk, mint virág a napfényt
És élnek ők tovább, szűz gondolatként.

(Juhász Gyula)

2024 © NATURMED BALATONFÜRED

BALATONFÜRED