Urológia – Dr. Nagy István


Dr. Nagy István

urológus szakfőorvos

Rendelési idő: Kéthetente  Kedd 16.00-19.00 

Az urológus szakfőorvos a rendelés változásának jogát fenntartja.

 Urológia 
 Szakvizsgálat:   12.000.-
 Kontrollvizsgálat:      10.000.-
  
 PSA gyorsteszt:5.000.-

Az urológia mindkét nemnél a szervezet méregtelenítésében fontos szerepet játszó vizelet elválasztó és elvezető rendszer (vese, vesevezeték, húgyhólyag, húgycső), valamint a férfi nemi szervek (herék, mellékherék, prosztata, ondóvezeték és ondóhólyag, hímvessző, járulékos nemi mirigyek) megbetegedéseivel foglalkozó szakterület.

A megelőzésben nagy szerepet játszanak az urológiai szűrővizsgálatok. Jelentőségük, hogy még a betegség tünetmentes szakaszában kezdjék meg a kezelését, amikor az a leghatékonyabb és még a legkisebb kellemetlenséggel és költséggel jár.

A leggyakrabban előforduló betegségek:
herefejlődési zavarok
prosztatarák, hererák
húgyhólyag gyulladás
húgyhólyag daganat
inkontinencia
vesekő
vesemedence gyulladás

Urológiai vizsgálatok:

Fizikális nem műszeres vizsgálat:
Alapvetően a vizsgálatok nem járnak fájdalommal. Kivételt képez a prosztata vizsgálat, amely tapintással a végbél felől történik, és az anatómiai adottságoktól függően kellemetlen érzettel járhat.
Általános fizikai vizsgálat, különös tekintettel a hímvesszőre, a herékre, a prosztatára, ondóhólyagokra és a herezacskóra.
Hímvesszőn a hegek, fitymaszűkület, hímvesszőgörbületek, rendellenes húgycsőnyílás, herezacskón a visszerek, csomók, heréknél azok száma, elhelyezkedése, nagysága, tapintata, mellékherén a nagyság, fájdalmasság, tömöttség, ondóvezeték tapintata, a lágyéki nyirokcsomók vizsgálata, végbélen keresztül ujjal a prosztata és az ondómirigyek vizsgálata fontos.
Ezeket egészíti ki a laboratóriumi vér- és vizeletvizsgálat.

Műszeres vizsgálat:
A vese, vesevezeték, húgyhólyag, húgycső, valamint a férfi nemi szervek (herék, mellékherék, prosztata, ondóvezeték és ondóhólyag, hímvessző, járulékos nemi mirigyek) ultrahangos vizsgálata.

2024 © NATURMED BALATONFÜRED

BALATONFÜRED