Kavitációs (ultrahangos) zsírbontás


Az ultrahangos kavitációról

Az ultrahangos kavitáció az esztétikai gyógyítás egyik úttörő, kiemelkedően hatékony vívmánya. Az eljárás nem igényel fizikai beavatkozást, a kezelés során nagy teljesítményű ultrahang hullámok a kezelt terület szöveteiben mikro buborékokat hoznak létre. Ezen mikro buborékok összeroppanása során nyomásváltozás jön létre, mely az ott található zsírsejteket szétbontják. Az így szétbomlott zsírsejtek a nyirokrendszeren keresztül eltávoznak a májba, ahol a lebontás megtörténik, majd a vizelettel együtt kiürülnek a szervezetből.
Mivel a zsírsejtek száma a születéskor adott és nem növekszik, ezért a kavitációs zsírbontás a sebészeti zsírleszíváshoz hasonló tartós eredményt nyújthat, hiszen a megsemmisült zsírsejtek helyett a kezelt területen újak nem jönnek létre. Ez azt eredményezi, hogy a visszahízás esélye a kezelt területen csökken.

Kinek ajánlott a kavitációs zsírbontás?

A kavitációs zsírbontás olyan személyek számára lett kifejlesztve, akik normál, illetve enyhén túlsúlyos csoportba tartoznak és szeretnének megszabadulni a csípőn, hason, combokon, fenéken és karokon felhalmozódott zsírrétegektől.

Az ultrahangos kavitációs kezelést azoknak ajánljuk, akik hetente, kiegyensúlyozottan szeretnének 1-2 hónap alatt megszabadulni a nemkívánt feleslegtől. A kavitációs kezelés sikere az elfolyósított zsír kiürülésén múlik, ezért e kezelés mellé elengedhetetlen a kiürítő kezelés és az 1 napos diéta.

Kinek ajánlott a rádiófrekvenciás kezelés?

A rádiófrekvencia tökéletesen egészíti ki a kavitációs kezelést, segítve a zsír nyirokrendszerbe történő továbbítását és kiürülését a szervezetből. Önmagában a rádiófrekvencia az arc és test bőrének feszesítésére, a petyhüdt bőr (toka, kar, has, táskás szemek stb.) regenerálására, a cellulit felszámolására, a finom ráncok, vanalak eltüntetésére használható.

Milyen ütemben kell a kezeléseket elvégezni?

Ez a zsírszövet mennyiségétől függ. Általánosságban hetente 1 alkalom javasolt, összesen 6-8-10 alkalomból áll egy kezeléssorozat. Egy-egy kezelés pedig nem haladhatja meg a 40 percet. A kavitációs zsírbontás kizárólag a következő területeken alkalmazható: kar, has, csípő, fenék és comb. Egy kezelés során egy testtájék max 20 percen keresztül kezelhető, így alkalmanként két területet érinthet, pl.: has-csípő, fenék-comb, has-fenék, stb. Az ennél hosszabb időn keresztül tartó beavatkozás már megterhelő lehet a szervezet számára, hiszen a felszabadult zsírok és egyéb salakanyagok kiürítése nem kis feladat és időbe telik.

Kiknek nem ajánlott a kézelés?

Várandós, szoptató nőknek
Nőknek menstruáció alatt
Epilepsziás személyeknek
Szív és érrendszeri, keringési megbetegedésben szenvedőknek
Pacemakerrel rendelkezőknek
Májbetegeknek
Cukorbetegekek
Helytelen veseműködéssel rendelkezőknek
Kezelt területen lévő gyulladás, bőrbetegség
Reuma esetén

Milyen eredményeket érhetünk el?

Kavitációval: 1-2 kezelést követően a bőr feszesebb, tónusosabb lesz, a cellulit csökken. Egy kezeléssorozatot követően a zsírszövetből 4-5 kg csökkenés érhető el, akár -6cm-es kerületcsökkenéssel a kezelt területen.
Az elért eredmény nagymértékben függ a vendég állapotától és az együttműködésre való hajlandóságától.  Általánosságban elmondható, hogy egy 6-10 kezelésből álló kúra az adott területen egy-két ruhaméret csökkenést eredményezhet. A szabályok betartásával heti 1-1,5 kg zsírtól szabadulhat meg a kezelt személy.
A klinikai tesztek tanúsága szerint 1 ultrahangos kavitációs kezelés után 12 héttel 1,9 cm-es csökkenést tapasztaltak a has és comb körfogatában. 3 kezelés után ez átlagosan 3,95 cm-re nőtt.

Kezelés után:
Kavitációs kezelések után egy napos szénhidrát és cukormentes diéta, illetve közvetlenül kezelések után 30 perc mozgás ajánlott. Így érhetjük el, hogy a zsírsejtek a nyirokrendszerbe jussanak, onnan pedig a megfelelő kiválasztó szervhez, mely elvégzi a zsírsejtek lebontását. A fokozott folyadékbevitel csak úgy, mint a többi alakformáló kezelésnél, itt is nagyon fontos. Emiatt a kavitációs kezelésekhez nálunk minden esetben tartozik egy 30 perces nyirokmasszázs, mely segít az elfolyósított zsírt azonnal a nyirokrendszerbe juttatni. E nélkül kevésbé hatásos a kezelés. A napi 3liter folyadés és az egy napos diéta szintén kötelező annak érdekében, hogy a szervezet az elfolyósított zsírt használja fel.

A kezelés menete:
1. Előkészítés: hatóanyagos (zsírbontó) ultrahang gél felkenése
2. Kavitációs kezelés: kavitációs kezelőfej mozgatása a kezelt területen az
    előírt időtartamig ( két tenyérnyi terület-10 perc)
3. Kiürítés: 30 perc nyirokmasszázs

A kezelést követően 24 óra cukor-és szénhidrátmentes diéta betartása javasolt.

Kombinálhatóság:
•    Utána Nyomásterápia/Nyirokmasszázs
•    Utána Vákumos cellulitkezelés
•    Utána Rádiófrekvenciás feszesítés
•    Utána Hi-Sculpt Pro Elektromágneses Alakformálás
 

A kavitációs kezelés kiegészíthető rádiófrekvenciával: 1-2 kezelés után a bőr feszesebb lesz, a ráncok elhalványodnak. A kezeléssorozatot követően a petyhüdt, lógó bőr láthatóan feszesebb lesz.
A kavitációs kezelés tökéletes kiegészítője a rádiófrekvencia, mivel az ultraanggal felbontott zsírt a nyirokrendszerbe vezeti. Ezen kívül a bőr alól kikerülő zsír miatt szükség van a bőr feszesítésére is, a rádiófrekvencia pedig ebben is tökéletes megoldást nyújt.

A kavitációs kezelés kiegészíthető gépi nyirokmasszázs kezeléssel, amely segít az elfolyósított zsírt azonnal a nyirokrendszerbe juttatni.

KAVITÁCIÓS TESTKEZELÉS ÁRA/ TESTTÁJANKÉNT
6000Ft / alkalom

2024 © NATURMED BALATONFÜRED

BALATONFÜRED