Könyvajánló! Dr. Antal Géza: Az egészség záloga


 

Napjainkban igen sok szó esik az ásványi anyagokról, vitaminokról, nyomelemek szükségességéről, a szervezet jó működésének érdekében.

Vajon szükség van-e ezekre az anyagokra, amelyeket kívülről a táplálékainkkal, részben úgynevezett étrend-kiegészítőként juttatunk be szervezetünkbe?

Jelen könyv teljesen egyedi módon, – de nem nélkülözve a tudományos alaposságot -, adja meg a választ mindazok számára, akik odafigyelnek életminőségük fenntartására, egészségük érdekében, védelmében. Fontos tudni, hogy amennyiben hiány áll elő a szervezetben ezekből a szabályzó anyagokból, akkor alapvető funkciók nem valósulnak meg sejt szinten. Ez egy igen lényeges kijelentés, megfogalmazás, ugyanis alapvető kérdés kerül megválaszolásra, nevezetesen: amennyiben a szervezetből hiányoznak a szerveket működtető „anyagok”, a szervezet nem tud megfelelni teljeskörű feladatainak.

Alapvető változás az elmúlt 50 évben az intenzív agrár termelés miatt, hogy a termőföldekből eltűntek az ásványi anyagok és nyomelemek, illetve annyira lecsökkent a mennyiségük, hogy a növényekbe egyszerűen nincs mi beépüljön. Ebből egyenesen következik, hogy az ember nem jut hozzá kellő mennyiségben.
Ha sejtszinten alapvető vegyi folyamatok és átalakulások nem mennek végbe, vagy csak részben, akkor a szervezet nem az optimális módon működik. Ennek egyenes következménye mindenfajta ma tapasztalható civilizációs-, illetve krónikus betegség.

Egy példával élve olyan ez, mintha a gépkocsiban elromlana a gázpedál, így a motor nem szabályozható, vagy csak alig-alig. Természetesen a gépkocsi nem tud az elvárt módon haladni.

Hosszabb távon az emberi szervezet mivel nem az optimumon működik, sérülékenyebb, ez népbetegségek kialakulásához vezet, még hosszabb távon, akár genetikai módosulások is elképzelhetők, hiszen minden szervezet élni akar, ez alapvető ösztön, és ha szükséges a cél érdekében módosulásokon is képes végigmenni.

A szervezet ásványi anyag és nyomelem tartalmát lemérni jól, biorezonanciás módszerekkel lehet.

Gyakran megdöbbentő eredményeket lehet tapasztalni a mérések alkalmával.
Életmódunkat fokozatosan próbáljuk az egészséges életvitel felé terelni. A vitamin és ásványi anyag raktárak feltöltésével kedvező helyzetből indulhatunk egy egészséges élet felé.

Hasznos, „hiánypótló könyv” született meg a szerző által azzal, hogy egy köteten belül található meg minden olyan ismeret, amelyet felhasználhat az oktatás, az érdeklődő, a több ismeretre vágyó, e témakört kutató laikus és szakember egyaránt.

„Az emberek egészségért könyörögnek az Istenekhez.
Hogy ők maguk is befolyással vannak rá, nem tudják”
(Hérakleitosz)

A könyv megvásárolható a NaturMed Egészségügyi Centrumban!


« Vissza az előző oldalra

2024 © NATURMED BALATONFÜRED

BALATONFÜRED