Kineziológia, Reflexológia


Rácz Brigitta

reflexológus, kineziológus terapeuta

Rendelési idő: Kedd 8:00-12:00

Kérjük, hogy a bejelentkezett páciensek a rendelést megelőző napon legkésőbb 17 óráig a 06-87-580-730 vagy a 06-30-237-3616-os telefonszámon jelezzék, amennyiben nem tudnak megjelenni a lefoglalt időpontjukban, mert a terapeuta vidékről jön, így a kora reggeli lemondást már nem tudjuk elfogadni!

Kineziológia, Reflexológia 
Kineziológia (60-90perc):15.000.-
Reflexológia:8.000.-

Kineziológia

A kineziológia alternatív és komplementer jellegű, személyiség-, képesség-, és készségfejlesztő prevenciós jellegű holisztikus módszer. A kineziológia hatékonyan befolyásolja a test energia áramlását, az érzelmi stresszek feloldásával energetikai egyensúlyt hoz létre a testben és aktiválja a test öngyógyító mechanizmusát. Új és egyedülálló módja a stressz kezelésének és a lelki egyensúly fenntartásának.

A kineziológia ágak mindegyike, így az általam használt One Brain módszer is izomteszteléssel dolgozik, melynek alapja az agy és a test közötti kölcsönhatás, kapcsolat. Az izomtesztelés során tapasztalt izomerő változás megbízható választ ad a tesztelő kérdéseire. Az izomtesztelés lehetővé teszi, hogy tudatos emlékezés nélkül derítsük fel azokat a negatív élményeket, amelyek létrehozzák a jelen problémáinkat, azonosítsuk az energia-blokkokat, és az energia-egyensúly helyreállításához szükséges korrekciókat. Nagy előnye a kineziológiának, hogy már egész kicsi kortól lehet alkalmazni, ilyenkor a kisgyereket általában az édesanyán keresztül oldjuk és így már akár a csecsemő- vagy egész kicsi korban jelentkező viselkedési zavarok megszüntethetőek a módszerrel.

A kineziológus segíti kliensét:

– életmódja, életvitele, életszemlélete megújításában,
– testi-lelki-érzelmi egészségének megőrzésében,
– a betegségek megelőzésében és gyógyításában,
– az öngyógyító folyamatában,
– a betegség mögött álló problémák feltárásában,
– személyiségének fejlődésében,
– a minőségileg jobb élet elérésében,
– a képességei, tanulási készségei fejlesztésében.

Milyen problémákban segíthet a One Brain módszer?

– alvászavarok
– óvodai, iskola beilleszkedési nehézségek
– családi, munkahelyi, párkapcsolati konfliktusok
– depresszió
– pánikbetegség, szorongás, félelem, fóbiák
– evészavarok
– fizikai és lelki traumák: haláleset, válás, szakítás, balesetek feldolgozása
– függőségek, szenvedélybetegségek
– koncentrációzavar
– nem szervi eredetű meddőség
– önbizalomhiány, önértékelési zavar
– stressz
– tanulási problémák: dyslexia, dysgráfia, dyscalkulia
– gyermekek viselkedési zavarai: testvér féltékenység, éjszakai bepisilés stb.
– beszédhiba
– ismeretlen eredetű vagy indokolatlan fájdalmak: pl. anatómiai eltérés nélküli hátfájás, fejfájás.
– betegségek kezelésének kiegészítése, segítése, lelki háttér feltérképezése.

Reflexológia

A reflexológia a legrégebbi kezelési módok egyike, megközelítőleg 5000 éves múltra tekint vissza, már az emberré válás folyamatában alkalmaztak masszírozási fogásokat, bár ekkor még csak fájdalomcsillapításra.

A reflexológia az egészséget megtartó életerők tudatos, célirányos serkentése, meghatározott zónákra történő ujjnyomással. Az embert, mint a szellem, a test és a lélek egységét kezeli, így hozva létre egy olyan (testi-lelki) állapotot, mely segíti a szervezet öngyógyító mechanizmusait és így a betegségek, tünetek enyhülését, ill. a teljes gyógyulást. Gyógyító hatása azon a felismerésen alapul, hogy a talpon ill. a kézen található reflexzónák, reflexpontok, energiapályák révén kölcsönhatásban állnak a szervezet különböző részeivel, az egyes szervekkel. Ezeknek a zónáknak, pontoknak az ingerlése helyreállítja az energiaáramlást, megszünteti az energetikai akadályokat. Ezen kívül a talpon több tízezer idegvégződés van, melyek masszírozásával hatni tudunk a velük kapcsolatban álló szervek működésére, serkenteni ill. nyugtatni tudjuk őket aszerint, hogy alulműködik vagy túlműködik-e az adott szerv.

A reflexológia kezelés a kontraindikációk figyelembe vételével, kortól függetlenül alkalmazható megelőzésre, orvosi kezelések kiegészítésére, rehabilitáció segítésére ill. állapotfelmérésre.

Kontraindikációi:

– lázas állapot, fertőző betegségek
– műtét után 4-6 hét
– kemo- és surgárterápia alatt és után 2-4 hétig
– lábsérülések és lábon jelentkező betegségek: ficam, rándulás, törés, égési sérülés, ekcéma, lábszárfekély, orbánc, gombás fertőzés
– gyulladásos visszérbetegség
– veszélyeztetett terhesség, terhesség

Várjuk szíves bejelentkezésüket!

2024 © NATURMED BALATONFÜRED

BALATONFÜRED