Reumatológia – Dr. Bodnár Katalin


Dr. Bodnár Katalin

reumatológus szakorvos

Rendelési idő: hétfő 10:00-14:00

Vizsgálati díjak

Szakvizsgálat:  25.000 Ft
Kontroll vizsgálat: 20.000 Ft
GUNA terápia: 12.000 Ft/ampulla
Intramuscularis injekció beadása: 8.000 Ft

Ízületi injekció beadása: 10.000 Ft
Receptírás: 3.000 Ft

Mit nyújt a NaturMed Egészségügyi Centrum a reumatológiai megbetegedésekkel is foglalkozó magánrendelőnk, reumatológus szakorvosunk?

A fájdalom szervezetünk jelzése, hogy valami nincs rendben.

A reumatológia a mozgásszervi betegségekkel foglalkozó orvosi tudományág.
A reumatológiai betegségek közé tartoznak a gyulladásos-, és a kopásos ízületi megbetegedések, a gerinc-, porckorong-, egyéb ízületi problémák, és a csontritkulás is.

hátfájás, derékfájás, nyaki fájdalom, különböző ízületi fájdalmak tünetei mögött gyakran mozgásszervi elváltozások húzódnak. Az ülőmunka, mozgásszegény életmód, a stressz ahhoz vezettek, hogy a mozgásszervi megbetegedések, ma már civilizációs betegség-nek számítanak.

A Naturmed Egészségügyi Centrumban lévő reumatológiai járóbeteg szakrendelést a legmodernebb, legkorszerűbb gyógyászati-terápiás eszközökkel szereltük fel, melyek megválasz-tásánál elsődleges szempont volt, hogy tüneti terápián túl alkalmasak legyenek a krónikus mozgásszervi betegségek kezelésére, gyógyítására.
A reumatikus fájdalom alatt ízületi betegségek által előidézett fájdalmat is értünk.

Milyen betegeknek ajánljuk a balatonfüredi reumatológiai szakrendelés felkeresését?

Olyan betegeknek, akiknek életminőségét a gerincfájdalom, nyaki és egyéb végtagi, ízületi fájdalom, vagy derékfájás negatívan befolyásolja. A krónikus ízületi gyulladásban szenvedőknek a fájdalom csillapításában és a helyes életmód kialakításában segítséget nyújtunk. Továbbá speciális terápiát is alkalmazunk, amely a Közép-Dunántúlon is egyedülálló, még országosan is igen kevés szakember végzi azt a terápiát, amelyet szakorvosunk már külföldről hozott és alkalmaz a terápiás kezelések során. (Lásd: Guna terápia)
A fájdalom a reumatológiában a leggyakrabban előforduló tünet; lehet mechanikus és gyulladásos eredetű, akut (heveny) és krónikus. Akár pszichotikus is lehetséges, mint ok.

A fájdalomcsillapításban a WHO terápiás ajánlását használjuk, amelynek első lépcsőfokán az analgetikumok, a nem szteroid gyulladáscsökkentők és az adjuváns szerek állnak.
 
A reumatológiában elsősorban a nem szteroid gyulladás-csökkentőket kúraszerűen adjuk, kiegészítésképpen analgetikumok és izomlazítók kiegészítésével.
Fontos része a reumatológiai fájdalomcsillapításnak a lokális és intraarticularis injekciók adása, a fizioterápia alkalmazása. A tudomány és a gyakorlat igazolja mindennapjainkban a kombinált kezelések létjogosultságát, az eredményes kezeléseket.

Hogyan lehet az Egészségcentrum magánrendelését felkeresni?
Bejelentkezés:      hétköznap 8:00-12:00 és 13:00-17:00 között
Személyesen:        Balatonfüred, Kossuth u. 28.
Telefonon:            +36-87-580-730
E-mailen:              info@naturmedfured.hu

Mi  kollagén?

A kollagén alkotja a szervezet fehérje állományának 25-30%-t, a kötőszövet alkotóeleme.
A kollagén egy zselatinos fehérje, amely megtalálható a porcokban, ízületekben, ínakban és csontokban. A kollagén nagy mennyiségben található az emberi bőrben, szalagokban, ínakban, de szinte minden szövetünkben megtalálható. A mozgás szervrendszer egyik legfontosabb összetevője, amely a regenerációt segíti elő.
A GUNA készítmény kúraszerűen alkalmazva, elősegíti a problémás ízületi, porcos vagy ínas terület újjáépülését, így magát a fájdalom kiváltó okát szünteti meg.

Miért hatékony a kollagén terápia?


Fájdalomcsillapító hatása révén enyhíti, megszünteti a mozgáskorlátozottságot.
–   Bizonyítottan hatásos terápia és csak természetes hatóanyagot tartalmaz. 
–   Semmilyen mellékhatása nem ismert.
–   Élsportolóknál, sportolóknál is alkalmazható.
–   Szinte fájdalommentes terápia.
–   A fájdalom okát szünteti meg.
–   Hatásmechanizmusa révén gyors a fájdalom csökkentés.
–  Az ülőmunkából fakadói rossz testtartásból (számítógép előtt ülve) nagy része valamilyen nyaki- váll, fájdalommal küzd.  

Milyen estekben, kiknek javasolt az orvosi kollagén terápia?

Az orvosi kollagén terápia alkalmazását különféle fájdalommal járó ízületi problémák, kopás, ízületi gyulladás, egyes ínsérülések, izom–, és szalagsérülések, valamint idegi eredetű fájdal-mak bizonyos eseteiben javasoljuk. Bármely ízület, például a nyak, a váll, a könyök, a kéz kisízületei, a deréktájék, az ágyéki szakasz, a csípő, a térd, a boka mozgásszervi panaszai, vagy akár az állkapocs ízület fájdalma esetén alkalmazható.

Speciális összetevőivel erősítheti a mozgásszervi rendszert, az ízületek körüli képleteket és azokat az ízületeket tartó inakat, illetve szalagokat, amelyek egy sérülés során megnyúlhat-nak, részlegesen szakadhatnak. A sérülés és a sérülés miatti gyulladás egy olyan negatív folyamatokat indít be, amely megszakításával és a fiziológiás állapotok helyreállításával az adott mozgásszervi probléma nemcsak tünetileg, hanem alapjaiban kezelhető.

Melyek az ellenjavallatai?

Abszolút ellenjavallat eddig nem ismert, de fokozott elővigyázatosság szükséges: vérhígító szedése, véralvadásgátló kezelés, aktív bőr folyamatok (pl.: orbánc), terhesség, szoptatás és malignus (rosszindulatú) folyamatok esetén.

Melyek a mellékhatásai?

Kezelést követő napon átmeneti állapot rosszabbodás, fejfájás jelentkezhet, ami a kezelések utáni bő folyadék bevitellel megelőzhető.

2024 © NATURMED BALATONFÜRED

BALATONFÜRED