Számítógépes talpbetét készítés


Magyar szabadalom, már Balatonfüreden a NaturMed Egészségügyi Centrumban is!

Bejelentkezés: 06-70-580 7050

Szükséges-e egyáltalán az egyedi talpbetét?
Ahogyan személyre szabott az ujjlenyomatunk, az íriszünk, a személyiségünk, ugyanúgy a csontozatunk is. Ráadásul az évek során a mindenkinél eltérő terhelés (vagy akár egy baleset) révén változik a testtartásunk, az ebből eredő sarokfájdalom, (különösen a futókat érintő sarokfájdalom) derékfájdalom, fáradékonyság, lúdtalp, bokasüllyedés, harántsüllyedés, haránt fájdalom, kalapácsujj, bőrkeményedés és bütyök stb. képes súlyosan megkeserí-teni mindennapjainkat. Joggal merül fel továbbá a kérdés minden józan, paraszti ésszel gondolkozó emberben, hogyan is várhatjuk el egy konfekció cipőtől, tucat lábbetéttől, hogy korrigálja a deformációkat, kiküszöbölje fájdalmainkat, gyógyírt adjon panaszainkra? Könnyű belátni: ez teljesen irreális elvárás.

A számítógépes talpvizsgálat alapján egyedi talpbetét készíthető, melynek rendszeres használata sikeresen csökkentheti, vagy megszüntetheti a lábboltozat süllyedésből eredő panaszokat. Ez igen fontos, mert a gerinc és a láb statikai zavarai boka-, térd-, csípő-, hát-, váll-nyak-, akár fejfájást is okozhatnak.

A legtöbben akkor találkozunk ezzel a kérdéssel, amikor egy meglévő láb/derék/térd fájdalom miatt ortopéd orvoshoz fordulunk. Ilyenkor nagy valószínűséggel az orvos azt fogja javasolni, hogy csináltassunk talpbetétet.

Sokféle lábbetegség van
A lábbetegségek sokfélék, minden bokasüllyedés, minden lúdtalp, bütyök más és más. A sokféleség különösen szembeötlő, ha a talp nyomáseloszlását vizsgáljuk. Az ujjlenyomathoz hasonlóan sajátos talplenyomatunk van, amit képileg rögzíteni tudunk.

Nyilvánvaló, hogy különböző betegségek, különféle gyógymódot igényelnek. Az természetesnek tűnik, hogy szemüveget a szemünkhöz illőt csináltatunk, de talpunk alá sorozatban készült betétet teszünk.

Az egyedi talpbetét előnyei
A lábbetegségek korai és nagyszámú volta miatt szinte mindenkinek hasznos, ha talpbetétet visel, főleg a gyaloglás, sport és munkavégzés közben.
Az egyedi talpbetétek mindennapi, utcai használatra illetve specifikusan sportolóknak is készülnek. A különböző anyagú fedő- és középrétegek kiválasztásánál is ebből – vagyis a felhasználás céljából indulunk ki.

A fedőréteg alatt, a talpbetét tervezési fázisában egyedileg elhelyezett és különböző alakú modulok biztosítják, hogy a láb a helyes statikai állapotba kerüljön.
“Az egyedi talpbetét az adott páciens lábára készül, nem statisztikák és tipikus láb deformitások (pl: lúdtalp) alapján, hanem ideális esetben a láb megvizsgálásával és egy felvétel készítésével.”

Az ideális talpbetét nem feltétlenül a kényelemről szól, sokkal fontosabb ennél, hogy a láb a megfelelő pontokon támaszkodjon. A talpbetét feladata, hogy segítse a láb helyes tartásának (statikájának) helyreállítását.
Erre kizárólag azok a talpbetétek képesek, amelyek egyedileg az adott páciens lábára lettek legyártva. Egyértelmű, hogy egy boltban vásárolt előre gyártott talpbetét erre a feladatra nem lesz képes.

Minden esetben egyedileg, az adott személy lábára, számítógépes talpvizsgálat alapján megtervezett, kézzel készített talpbetétről van szó, melynek elsődleges feladata a láb helyes tartásának elősegítése, az ortopédiai problémákból adódó statikai elváltozások helyreállítása, a gerinc stabilitása, függetlenül a lábproblémáktól.

Kinek ajánljuk az egyedi talpbetétet?

– hatásos segítség a láb- és ízületi fájdalmakra
– megtámasztja a hosszanti és keresztboltozatot
– javítja a lábfej gördülését
– serkenti a láb vérellátását
– a legtöbb cipőben használható, akár szandálban, így nyáron sem kell 
  lemondania róla
– aktívan sportolóknak  ajánlott
– lengéscsillapítóként funkcionál
– pillekönnyű járást biztosít
– túrázóknak
– rugalmas lépések a hagyományos, merev, passzív talpbetétekhez képest
– egyedi talpméretvétel alapján, egyedileg az Ön lábához és testtömegéhez
  igazodva, tökéletes illeszkedés.
– utcai cipőben elengedethetetlen a járás, gerinc, ízületek korrekciója esetében


2024 © NATURMED BALATONFÜRED

BALATONFÜRED